zaterdag 9 februari 2013

#6 Kuche en Schuim

Als je jarig bent, mag je kiezen wat je wilt eten. 
Tenminste zo was dat bij ons thuis wel...
En dan kozen wij dus heel vaak Kuche!

En werd het niet als "verjaardags eten" gekozen
dan werd het wel getrakteerd op school!

Het komt oorspronkelijk uit Duitsland 
via een zus van de opa van mijn moeder 
(of zoiets)



Bodem

500 gram bloem
  65 gram boter
  50 gram suiker
1/4 liter melk
1 zakje gist
1 ei
snufje zout


Garnering

100 gram boter
125 gram suiker
2 eierdooiers
vanillesuiker
amandelschaafsel

Bloem met zout en gist mengen, 
lauwe melk - gesmolten boter - suiker toevoegen 
en goed maar voorzichtig mixen,
 ei toevoegen en mixen tot elastisch deeg. 
Laten rijzen (30 min) en uitrollen op een ingevette bakplaat.

Suiker en eierdooiers goed prakken,
 vanillesuiker toevoegen. 
Verdeel dit gelijkmatig over het deeg.
Verdeel de boter in kleine klontjes over het deeg 
en naar smaak amandelschaafsel er over heen strooien.

Bak 25-30 min. op 175 ºC



Maaaarrrrr dan blijf je met 2 eiwitten zitten...

Toch?

Dus dan maak je ook nog even een paar schuimpjes!

2 eiwitten 
125 gram witte basterd suiker

Eerst eiwitten goed stijf slaan,
beetje suiker erbij mixen, 
en dan de rest van de suiker,
en mixen tot er mooie pieken ontstaan.

Vervolgen toefjes spuiten
op een bakplaat met bakpapier

60 min. bakken op 110 ºC

Tadaaaaa! 


...oh en een beetje kleurstof eventueel hihi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten